KARNIYARIK TARİFİ


Karnıyarık; sanırım bana göre patlıcan yemeğinin en iyisi, en güzelidir. Pilav yemeğinin yanına bir tek karnıyarık olmalı hissi sanki başka bir şey olsa karnıyarık bize küser işte öyle bir aşk bizde ki karnıyarık yemeğinin aşkı :)

Annelerimize sürekli yapması için boynuna yapıştığımız karnıyarık tarifi için kağıt kalemleri hazırlayın o zaman.

Malzemeler;

  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 350 gram kıyma
  • 2 adet orta boy sivri biber
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı pul biber


Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

Püf noktası;

  • Patlıcanları kararmaması için tuzlu suda bekletilir daha sonrasında iyice kuruttuktan sonra kızartabilirsiniz.
Hazırlanışı;

  • Suda yıkadığınız patlıcanları, sap ve uç kısımlarını kestikten sonra alacalı şekilde soyun.
  • Bıçak ile orta kısımlarına çizik attığınız patlıcanları derin tavada kızan yağ da kızartınız.
  • Kızaran patlıcanların fazla yağını almak için kağıt havluda tabakta bekletin.
  • Daha sonra kıymalı harcı için soğanı yemeklik doğrayın ve sarımsağı ince ince doğrayın.
  • Sivri biberleri ince ince doğrayın.
  • Zeytinyağını bir tavada kızdırın sonra yemeklik doğradığınız soğanı ve biberi baharatları da ekleyerek kavurun.
  • Sonrasında kızarttığınız patlıcanları yarık kısımları üstte kalacak şekilde fırın tepsisine dizin.Orta kısımlarını bir kaşık yardımıyla açıp hazırladığınız harcı bolca içine koyun.
  • İsteğe göre patlıcan üzerine süsleme yapabilirsiniz domates biber vs.
  • Sosu için domates salçası, biber salçası ve bir bardak suyu bir kapta karıştırdıktan sonra patlıcanları üzerine gezdirin dikkatli bir şekilde fırın tepsisine dökmeden.
  • Karnıyarıkları 170 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Daha sonrası üzerine maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.


AFİYET OLSUN

Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *