Köftelİ İslİm(Kürdan) Kebabı Tarİfİ


Köfteli İslim(Kürdan) Kebabı Tarifi

Malzemeler;
  • 250 gr kıyma
  • 4 adet patlıcan
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Bir adet kuru soğan(Rendelenmiş)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pul biber,kimyon,kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet yumurta
  • 3 tutam maydanoz
Üzeri için;
  • 2 adet domates
  • 3 adet çerliston biber
Sosu için;
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
Hazırlanışı;
  • 4 adet patlıcanları alacalı olarak soyun. Soyduğunuz patlıcanları 30 dk suyun içinde bekletin.
  • Köfte harcını hazırlamak için, derin kaba 250 gr kıyma koyun. Üzerine 1 adet rendelenmiş soğan,ince ince kıyılmış 3 tutam maydanoz ve yarım su bardağı galeta unu ilave edin. Tuz,kimyon,karabiber,pul biber,kekik ekleyip iyice harmanlayın.
  • Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,elinizde yuvarlayıp köfte şekline getirin.
  • Harmanladığınız köfteleri fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25-30 dk kadar köfteler kızarana kadar pişirin.
  • Kızartma tavasına, patlıcanları kızartmaya yetecek kadar yağ dökün ve kızdırın.Patlıcanları orta ateşte hafif üzeri pembeleşinceye kadar kızartın.
  • Kızaran patlıcanların fazla yağını almak için kağıt havlu ile serilmiş bir tabağa alın.
  • Kürdan kebabı şekli için, kızartılmış patlıcan dilimlerinden iki tanesini artı şeklinde üst üste koyun. Tam ortasına fırında pişen köftelerden bir tane koyup, patlıcanları köftenin üzerine kapatıp ters çevirin.
  • Son olarak ters çevirdiğiniz patlıcanlı köftenin üzerine bir kürdan batırın.
  • Hazırladığınız kürdanlı köfteli patlıcanları domates ve çerliston biber ile süsleyerek fırına verin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında tekrardan pişirin.
Sosu için;
  • 2 adet domatesi rendeleyin,küçük bir tavaya alıp üzerine bir diş sarımsak rendeleyin. 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ ilave edip, koyu kıvam olana kadar pişirin.
Köfteli kürdan kebabı piştikten sonra fırından alıp, servis tabaklarına koyabilirsiniz sosuyla beraber.

AFİYET OLSUN 



Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *