Pastane Poğaçası

Pastane poğaçası

Dün akşam misafirim gelecekti ne yapsam diye düşündüm derken aklıma pratik ve lezzetli pastane poğaçası geldi. Üstelik ertesi gün de çayın yanında tüketebileceğiniz bir dost olacaktı :) Tabii bu tarifimi sizinle paylaşmasam olmazdı. :) Siz de misafirleriniz için yapımı kolay ve lezzetli bu pastane poğaçasını yapabilirsiniz. O zaman tarif benden yapımı sizden.

Hamuru için ;


  • 2 su bardağı süt 
  • 1 paket kuru maya (ya da yarım paket yaş maya)
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gr. erimiş ılık terayağ
  • Un 

Üzeri için ;

  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • Yarım su bardağı su
  • Kavrulmuş ya da kavrulmamış susam



Hazırlanışı;

  • Yumuşak ele yapışmayan hamur yoğurulup mayalanması beklenir.(45-50 dk kadar)
  • Hamur 16 eşit parçaya bölünür, her biri birer beze yapılır.
  • Açılan hamurların içine isteğe bağlı rendelenmiş kaşar,sucuk,biber veya ufak küp şeklinde domates koyabilirsiniz daha sonrasında istenilen şekilde kapatılır.(ben sucuk ve kaşar koydum tavsiye ederin)
  • Hamurların kapatma işlemi bittikten sonra,önce pekmezli su karışımına batırılır,sonra susama bulanıp tepsiye dizilir.
  • Üzerine bıçakla çizikler atılıp tepsi mayası için 15-20 dk kadar bekletilir.
  • Önceden ısınmış 180 derece fırında pişirilir.


AFİYET OLSUN


Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *