Pastane poğaçası
Dün akşam misafirim gelecekti ne
yapsam diye düşündüm derken aklıma pratik ve lezzetli pastane poğaçası geldi.
Üstelik ertesi gün de çayın yanında tüketebileceğiniz bir dost olacaktı :)
Tabii bu tarifimi sizinle paylaşmasam olmazdı. :) Siz de misafirleriniz için
yapımı kolay ve lezzetli bu pastane poğaçasını yapabilirsiniz. O zaman tarif
benden yapımı sizden.
Hamuru için ;
- 1 paket
kuru maya (ya da yarım paket yaş maya)
- 100 gr.
erimiş ılık terayağ
Üzeri için ;
- Kavrulmuş ya da kavrulmamış susam
Hazırlanışı;
- Yumuşak ele yapışmayan hamur yoğurulup mayalanması beklenir.(45-50 dk kadar)
- Hamur 16 eşit parçaya bölünür, her biri birer beze yapılır.
- Açılan hamurların içine isteğe bağlı rendelenmiş kaşar,sucuk,biber veya ufak küp şeklinde domates koyabilirsiniz daha sonrasında istenilen şekilde kapatılır.(ben sucuk ve kaşar koydum tavsiye ederin)
- Hamurların kapatma işlemi bittikten sonra,önce pekmezli su karışımına batırılır,sonra susama bulanıp tepsiye dizilir.
- Üzerine bıçakla çizikler atılıp tepsi mayası için 15-20 dk kadar bekletilir.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN
|
Yorumlar
Yorum Gönder