Etli Havuçlu Pilav
Etli havuçlu pilavın yapılışı kişiden kişiye ve yöreye göre değişebilir, ben size benim tarifimi sunacağım umarım beğenirsiniz.
Malzemeler
- 200 gr kuşbaşı et
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- Tuz,karabiber,kimyon
- Yarım çay bardağı yenibahar
Hazırlanışı
- İlk önce zeytinyağını tencerede kızdırın daha sonrasında kuşbaşı etleri ekleyin. Etler suyunu çekene kadar 20 dk karıştırarak kavurun. Etiniz yeterince suyunu vermezse sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Daha sonrasında soğanları ilave ederek 6-7 dk daha kavuralım.
- İnce ince doğradığınız havucu ekleyelim ve 5 dk daha kavuralım.
- Ve son olarak pirinci ve baharatları ekledikten sonra 4 dk daha karıştırarak kavuralım.
- Üzerine 3.5 su bardağı sıcak su ekleyip, su çekene kadar buharında pişirin.
- Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
|
Yorumlar
Yorum Gönder