Etlİ Havuçlu Pİlav Tarİfİ

Etli Havuçlu Pilav


Etli havuçlu pilavın yapılışı kişiden kişiye ve yöreye göre değişebilir, ben size benim tarifimi sunacağım umarım beğenirsiniz. 

Malzemeler
  • 200 gr kuşbaşı et 
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • Tuz,karabiber,kimyon
  • Yarım çay bardağı yenibahar
Hazırlanışı
  • İlk önce zeytinyağını tencerede kızdırın daha sonrasında kuşbaşı etleri ekleyin. Etler suyunu çekene kadar 20 dk karıştırarak kavurun. Etiniz yeterince suyunu vermezse sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Daha sonrasında soğanları ilave ederek 6-7 dk daha kavuralım.
  • İnce ince doğradığınız havucu ekleyelim ve 5 dk daha kavuralım.
  • Ve son olarak pirinci ve baharatları ekledikten sonra 4 dk daha karıştırarak kavuralım.
  • Üzerine 3.5 su bardağı sıcak su ekleyip, su çekene kadar buharında pişirin.
  • Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. 
AFİYET OLSUN

Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *