Kısır tarİfİ


Kısır tarifi




Aranızda kısır sevmeyen vardır ama ben bunu kabul etmek bile istemiyorum :) Kısır sevilmez mi yahu gün arasında 15 dk'da hazırlayabileceğin  üstelik her saat başı keyifle yiyebileceğin bir aperatif. Bence kısır bayramı yada kısır için kutsal gün ilan edilmeli :) Sende çok abarttın dediğinizi duyar gibiyim ama demeyin öyle bakın bol yeşillikleri ve ince bulguru ile sağlığa baya faydalıdır kendileri. O zaman gelelim tarifine.

Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 6-7 adet yeşil taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam dereotu
  • 1 tutam kıvırcık marul
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı nane
  • 2.5 adet limon ( bol limonlu sevenlere dilerseniz 1.5 adet kullanabilirsiniz )
Hazırlanışı


  • İnce bulguru bir tencerenin içine alıp üzerine sıcak suyu ilave ettikten sonra üzerini kapakla kapatın şişmesi için 15 dk bekletin.
  • Taze soğanları ince ince doğrayın,aynı şekilde kıvırcık maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın.
  • Daha sonra şişen bulgura biber salçasını ve domates salçasını ilave edip kırmızı olana kadar iyice yedirerek karıştırın.
  • Sonra yeşillikleri ilave edelim iyice karışana kadar içine kaşıkla karıştıralım.
  • Daha sonra baharatları tek tek ilave ederek son olarak limon suyunu içine ilave ederek iyice harmanlayalım.
  • Servis için hazırdır kısırınız sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz :) 
Servis önerisi
  • İsteğe göre ; nar ekşisi, doğranmış domates bol yeşillikle servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Popüler Yayınlar

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *