Kısır tarİfİ
Kısır tarifi |
Aranızda kısır sevmeyen vardır ama ben bunu kabul etmek bile istemiyorum :) Kısır sevilmez mi yahu gün arasında 15 dk'da hazırlayabileceğin üstelik her saat başı keyifle yiyebileceğin bir aperatif. Bence kısır bayramı yada kısır için kutsal gün ilan edilmeli :) Sende çok abarttın dediğinizi duyar gibiyim ama demeyin öyle bakın bol yeşillikleri ve ince bulguru ile sağlığa baya faydalıdır kendileri. O zaman gelelim tarifine.
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı zeytinyağ
- 6-7 adet yeşil taze soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 1 tutam kıvırcık marul
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı nane
- 2.5 adet limon ( bol limonlu sevenlere dilerseniz 1.5 adet kullanabilirsiniz )
- İnce bulguru bir tencerenin içine alıp üzerine sıcak suyu ilave ettikten sonra üzerini kapakla kapatın şişmesi için 15 dk bekletin.
- Taze soğanları ince ince doğrayın,aynı şekilde kıvırcık maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın.
- Daha sonra şişen bulgura biber salçasını ve domates salçasını ilave edip kırmızı olana kadar iyice yedirerek karıştırın.
- Sonra yeşillikleri ilave edelim iyice karışana kadar içine kaşıkla karıştıralım.
- Daha sonra baharatları tek tek ilave ederek son olarak limon suyunu içine ilave ederek iyice harmanlayalım.
- Servis için hazırdır kısırınız sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz :)
- İsteğe göre ; nar ekşisi, doğranmış domates bol yeşillikle servis edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder